Homepage Visual

Giekpompen

Wanneer betonmortel op de bouwplaats arriveert, moet er vaak nog een bepaalde afstand worden overbrugd voor het in de bekisting komt. Het storten van betonmortel met een pomp is een snelle en efficiënte manier van transporteren tot in de bekisting. Op deze wijze kunnen er grote afstanden worden overbrugd waarbij de giek (arm) van de pomp vaak gebruikt wordt om bepaalde hoogtes te overbruggen.

 

Als er over horizontale afstanden gepompt moet worden is het vaak noodzakelijk om met pompleidingen te werken. De mensen van de Betoncentrale West-Brabant adviseren u graag in het type pomp en de mogelijkheden hierin.

 

In tegenstelling tot de mixerpomp kan een giekpomp zelf geen betonmortel meenemen en moet er altijd een betonmixer de mortel lossen in de pompbak van de giekpomp.  Het voordeel van een giekpomp is dat deze over grotere afstanden en met meer capaciteit kan pompen dan een mixerpomp.

 

Afhankelijk van de omstandigheden kan men gebruik maken van giekpompen met verschillende capaciteit en reikwijdtes. Een giepomp vraagt extra zorg in de opstelruimte en de draagkracht van de ondergrond en er dient rekening meegehouden te worden dat er nog een betonmixer achteruit naar de giekpomp moet staan.