Laboratorium voor kwaliteitsbeoordeling


Kwaliteit  in het bouwproces is zeer belangrijk en de eisen aan betonmortel worden steeds groter. Door ons in een vroeg stadium te betrekken bij keuzes van de betonmortelsamenstellingen zijn we in staat om samen met u de juiste samenstelling te kiezen. Hierbij stemmen we eigenschappen als druksterkte en duurzaamheid af op de gewenste verwerkbaarheid.

Modern ingerichte laboratoria

Betoncentrale West-Brabant heeft de beschikking over twee moderne laboratoria waar we steeds bezig zijn door middel van interne en externe controles de kwaliteit van ons product te verbeteren. In onze laboratoria doen wij o.a. onderzoek naar:

  • Mechanische eigenschappen van beton als druksterkte
  • Duurzaamheideigenschappen van het beton
  • Plastische eigenschappen van de mortel (verwerkbaarheid)
  • Vloeistofdichtheid van het beton
  • Productontwikkeling

Meten

Daarnaast zijn onze laboratoria uitgerust met middelen om sterkteontwikkeling in het werk te meten. Dit doen wij met hulp van een rijpheidcomputer. Deze computer volgt de sterkteontwikkeling op de voet om zo tot een gedegen advies te komen op het gebied van ontkisten of het aansturen van temperatuurbeheersing van de constructie.

Duurzaamheid

Water is nodig voor de verwerkbaarheid van betonmortel en om het cement te laten reageren om te komen tot een duurzaam en sterk beton. Door het toepassen van water reducerende hulpstoffen, wat de levensduur en weerstand tegen slijtage verbetert, wordt het beton niet alleen duurzamer er wordt ook water mee bespaart. Het hergebruik van water voor het spoelen van onze middelen draagt tevens bij aan onze doelstelling in het besparen van water.