Homepage Visual

Historie Betoncentrale De Mark

Ontstaan

Goede aan- en afvoerwegen zijn ook voor een betoncentrale van cruciaal belang en het is daarom dat de toenmalige “Hoppenbrouwers” betonmortelcentrale in 1970 besloot te verhuizen van Roosendaal naar Oud Gastel. Gelegen aan de rivier “de Mark” zijn we voor de aanvoer van onze grondstoffen verbonden met groot vaarwater. Daarbij werd de naam van de waterloop aan de bedrijfsnaam toegevoegd: Hoppenbrouwers Betoncentrale "De Mark".

 

Overname

Omgedoopt  tot Betoncentrale 'De Mark' maakt de centrale sinds 1981 deel uit van de sector Betonmortel van De Hoop Terneuzen.

 

Verbouw

De centrale is in 1987 omgebouwd van een “droge” betonmortelcentrale naar een “natte” betonmortelcentrale met een 3,5 m3 menger. Een “droge” betonmortelcentrale heeft geen menger en het mengen van de grondstoffen gebeurde in de betonmixer op de vrachtauto’s.

 

In 1997 is de betonmortelcentrale opnieuw verbouwd waarbij de 3,5 m3 menger vervangen werd door een 5 m3 menger. De productiecapaciteit van deze centrale was toen ongeveer 110 m3 per uur. Het volledig automatiseren van de betonmortelcentrale is gestart in 1987.

 

Automatisering

De eisen op het gebied van sterkte en duurzaamheid van betonconstructies hebben ertoe geleid dat er door Betonmortelcentrale de Mark een speciaal voor de Nederlandse betonmortelindustrie geautomatiseerd laboratoriumprogramma in gebruik is genomen.

 

Het verder optimaliseren van het transport zorgde ervoor dat er in 2009 een geautomatiseerd planningssysteem in gebruik werd genomen door dit te koppelen aan het laboratoriumprogramma werden er niet alleen belangrijke stappen gezet in het op het juiste tijdstip leveren, maar ook het juiste product.

 

Een belangrijke volgende stap was het volledig automatiseren van het productieproces aan het gekoppelde planningsysteem met laboratoriumprogramma in 2011.