Homepage Visual

Laboratorium

Kwaliteit is in het bouwproces een belangrijk onderdeel. Faalkosten moeten tot een minimum worden gereduceerd en de eisen aan de betonmortel worden steeds groter. Door de mensen van de Betoncentrale West-Brabant in een vroeg stadium te betrekken bij de keuzes van de betonmortelsamenstellingen zijn we in staat om samen met onze opdrachtgevers de juiste samenstelling te kiezen waarbij eigenschappen als druksterkte en duurzaamheid afgestemd worden op verwerkbaarheid.

 

De Betoncentrale West-Brabant heeft de beschikking over twee moderne laboratoria waar we steeds bezig zijn door middel van interne en externe controles de kwaliteit van ons product te verbeteren. In deze laboratoria doen wij o.a. onderzoek naar:

 

  • Mechanische eigenschappen van beton als druksterkte
  • Duurzaamheideigenschappen van het beton
  • Plastische eigenschappen van de mortel (verwerkbaarheid)
  • Vloeistofdichtheid van het beton
  • Productontwikkeling

 

Daarnaast zijn onze laboratoria uitgerust met middelen om sterkte ontwikkeling in het werk te meten met behulp van een rijpheidcomputer waarbij de sterkteontwikkeling op de voet gevolgd kan worden om zo te komen tot een gedegen advies in het ontkisten of het aansturen op temperatuurbeheersing van de constructie.