Homepage Visual

BC West-Brabant ontvangt kwaliteits- en duurzaamheidskeurmerk: Beton bewust.

Datum: 24-07-2014 Terug naar nieuwsoverzicht

Op 23 juli jongsleden ontving BC West-Brabant een verklaring en is daarmee in het bezit van het Beton Bewust-keurmerk. Zij voldoen hierbij aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid.

Duurzaam en verantwoord bouwen is kiezen voor partijen die vanuit hun professionaliteit meedenken en oplossingen kunnen bieden. Voor het bouwen met betonmortel kan in dat opzicht volledig gerekend worden op de leveranciers met een Beton Bewust keurmerk. Leden van VOBN die voldoen aan het Beton Bewust keurmerk staan borg voor kwaliteit en professionaliteit en hebben vergaande ambities voor de toekomst.

Om het Beton Bewust keurmerk te mogen voeren moeten de bedrijven voldoen aan strenge eisen, op het gebied van betrouwbaarheid en deskundigheid, maar ook ten aanzien van duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat het bedrijf aan de eisen van het Beton Bewust keurmerk blijft voldoen. Daarnaast moeten Beton Bewust leveranciers de ambitie hebben om het referentieniveau te verbeteren. Het Beton Bewust keurmerk 2012/2013 zal daardoor qua inhoud, eisen en ambitie zeker niet gelijk zijn aan het Beton Bewust keurmerk 2014/2015.

 

Het Beton Bewust keurmerk 2012/2013 betreft vijf elementen, die zijn opgenomen in een

branchemeetlat.

 

Deze elementen zijn:

 

1. Betrouwbaarheid van levering

2. Kwaliteit en betrouwbaarheid van de geleverde betonmortel

3. Lage CO2

4. Hergebruik en sluiten van de materiaalkringloop

5. Arbeidsveiligheid

 

 

Voor meer informatie zie ook:

 

http://www.vobn.nl/keurmerk-beton-bewust/keurmerk-beton-bewust/branchemeetlat-2014-2015/branchemeetlat-2012-2013

 

http://www.vobn.nl/keurmerk-beton-bewust/keurmerk-beton-bewust/branchemeetlat-2014-2015/branchemeetlat-2014-2015-december2013